Eclaircie B.V.

Reygersbeek 20

8242 KP  Lelystad

Nederland

Telefoon:    +31 (6) 51 25 90 84

E-mail:        j.dierick@eclaircie.nl

espace clair dans un ciel chargé de brume ou de nuages

 

Projectleiderschap brengt tal van aspecten van projectmanagement bij elkaar.

 Het omvat:

· de vier dimensies van; ‘het denken, het zeggen, het doen en de middelen’

· de benadering; ‘ik, wij, het en zij’

· de pijlers van projectmanagement; ‘faseren, beheersen en beslissen’

· en de manieren van het detailleren; ‘van grof naar fijn’ en ‘zo laat mogelijk in detail’.

 

Een rode draad in Projectleiderschap is het eigenaarschap rondom een project. Het gaat dus niet alleen over ‘managen’ zoals beheersen en bewaken, maar ook over leiderschap, voorbeeldgedrag vertonen, mensen inspireren en de ambassadeur rol vervullen. Projectleiderschap nodigt zo de lezer uit zich nog meer te verdiepen projectmanagement.

 

Projectleiderschap is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij projecten en projectmanagement, zoals opdrachtgevers, projectmanagers, belanghebbenden, teamleden en leiders. Het is bedoeld als handboek, vraagbaak, studieboek en referentiewerk gedurende de hele levenscyclus van een project. Dit boek is geschikt voor mensen die net in dit vak beginnen of al enige jaren ervaring met projecten en projectmanagement hebben. Ook voor mensen die hun praktijkervaring weer eens aan de theorie willen toetsen is het boek zeer bruikbaar.

 

 

De auteurs Jacques Dierick en Arno van der Lee houden zich dagelijks bezig met projecten, programma’s en verandermanagement. Zij zijn zelfstandig projectleiders en adviseurs. Zij coachen en trainen opdrachtgevers, projectmanagers en projectteams. Dit doen zij op diverse gebieden en onderwerpen zoals het organiseren van een project start up, effectieve teambuilding, persoonlijke ontwikkeling van projectteamleden, leiderschapsvaardigheden, IPMA, PRINCE2, MSP, programma- en verandermanagement.

 

ISBN 978 90 003 0666 4

NUR 800

www.uniboekspectrum.nl